Moció referent a hissar l'estelada al pal de l'edifici de l'antic ajuntament, el dia 11 de setembre de 2011


A l'Il·lustríssim Sr. Alcalde-President de l'Ajuntament de Premià de Dalt
Moció referent a hissar l'estelada al pal de l'edifici de l'antic ajuntament, el dia 11 de setembre de 2011
El Grup Municipal de Solidaritat Catalana per la Independència i el Grup Municipal d’ERC, tal com preveuen els articles 98, 103 i 106 de 2/2003 de 28 d'abril, de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, demanen al President que inclogui aquest assumpte en l'ordre del dia del Ple de l'1 d'agost. Al nostre entendre és considerat de caràcter urgent donat que no hi haurà cap altre Ple fins passada la data de l'11 de setembre.
Fem constar que "Premià de Dalt Decideix" també es suma a aquesta petició.
MOCIÓ
No manquen massa anys per a què se'n compleixin 300 des de la pèrdua de les nostres llibertats com a poble. Durant aquest llarg període hem passat per diferents graus d'opressió.
Amb la instauració al 1977 de la democràcia a Espanya, a molts se'ns va obrir una nova etapa d'esperança. Qui no recorda aquells dos primers 11 de setembre? El primer a Sant Boi, el segon amb aires de multitud al Passeig de Gràcia de Barcelona.
36 anys de dictadura i gairebé ja els mateixos de democràcia, són molts per dur a les espatlles sense defallir. Però, no pas pel nostre poble, un poble que ha sobreviscut a l'adversitat i que ha demostrat fa poc més d'un any, amb una manifestació multitudinària, que encara té molt a dir.
Els nostres símbols són els que són, i tan de bo arribi el dia en que la nostra senyera pugui onejar lliure a tots els balcons dels consistoris del nostre petit país.
Fins que no hi arribem, però, hem de seguir enarborant aquella altra ensenya que va néixer des de la reivindicació, aquella altra que duu l'estel que ens guiarà a aconseguir una Catalunya lliure i independent: l'Estelada.
Atès que ens podem enorgullir de pertànyer  a un Ajuntament compromès amb moviments liderats per la societat civil com el Dret a decidir,
atès que ja tenim com a precedent la moció aprovada declarant Premià de Dalt com a Municipi moralment exclòs de la Constitució Espanyola,
atès que de la correlació de forces polítiques que composen l'actual consistori de Premià de Dalt, no se'n pot desprendre, sinó, un sentiment i una voluntat majoritàriament sobiranista,
creiem sincerament que trobarem una resposta afirmativa a la moció aquí presentada.

ACORD
Celebrar aquest proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, hissant l'estelada al pal de l'edifici antic de l'Ajuntament a la Plaça de la Vila.

El Ple decidirà.

Solidaritat Catalana per la Independència, Esquerra Republicana i Premià de Dalt Decideix
Signa P.O. Montse Assens
Premià de Dalt 27 de juliol de 2011