Entrevista a Premià Plus


1.- Quina valoració fa dels resultats del seu partit a Premià de Dalt?
Considero que és un resultat acceptable tenint en compte que era una candidatura sota unes sigles amb molts pocs mesos de vida. Crec lamentable que el percentatge de vot en blanc afavoreixi tan sols als grans i reconec que ens esperàvem una mica més. 

2.- Hi ha un canvi de tendència en el vot independentista?
Sí. Hi ha un canvi de tendència pels que estem realment convençuts.

3.- Quin serà el seu rol en aquesta legislatura?
El d'elaborar les propostes que duem al programa i presentar-les al Ple. Tinc com a referent tres diputats incansables que estan treballant de valent per Catalunya. Jo espero poder fer el mateix per a Premià de Dalt ja que disposo d'un gran equip de persones disposades a treballar perquè així sigui. Des d'aquí els dono les gràcies.

4.- Quins objectius persegueix SI a Premià de Dalt en aquests propers quatre anys?
Tot i que som conscients que des de l'oposició poca cosa es poc aconseguir, treballarem per crear el Consell de barris. Presentarem propostes d'iniciativa empresarial, de creació de treball, educatives, mediambientals i socioculturals.  Reivindicarem el dret a la Independència i en farem pedagogia i si encara ens sobra temps també l'aprofitarem.

5.- Què en pensa del pacte Ciu-PP a Premià de Dalt?
Vista la trajectòria d'anteriors legislatures no és d'estranyar aquest pacte, tot i que a mi em decep. En la meva opinió un partit que es manifesta sobiranista abans de les eleccions hauria de mantenir aquesta coherència també després.  CiU hauria pogut governar tranquil·lament en minoria i a Premià de Dalt ens estalviaríem 3500 euros cada mes. 

6.- I al Consell Comarcal del Maresme?
Amb tot el meu respecte cap a les persones i els grups polítics, com a independentista  que sóc em sap molt greu que CIU doni tant protagonisme a un partit que fins ara només ha anat en contra de la independència de Catalunya i de les nostres identitats com a poble. És de preveure que el PP guanyarà les eleccions nacionals i potser aquesta serà la manera que els catalans ens sentim realment escanyats i que ens adonem que Catalunya necessita ser un Estat Propi per poder avançar. 

7.- Creu que el vot independentista és la clau per a que governin les esquerres a Premià de Dalt?
Opino que la política actual, a tot arreu, tendeix cap a un govern de dretes i això em fa reflexionar. Crec que som la gent de pensament d'esquerres els que ens indignem, ens abstenim o votem en blanc en ves d'utilitzar aquest dret democràtic practicant un vot que faci canviar la situació. A Premià de Dalt governa CIU i un sol vot no pot canviar aquesta situació. Cal una regeneració política i des de SI estem lluitant perquè així sigui. Aquesta és la clau del nostre vot.

8.- Quin creu que ha de ser l'actuació preferent a nivell polític al poble?
La transparència i la participació ciutadana.

9.- Quin tipus d'oposició farà?
Ja ho duem en els eixos del nostre programa: sempre actuarem en positiu, reconeixent la feina ben feta, vingui d'on vingui i criticant-la quan faci falta.

10.- Ja ha presentat alguna proposta o moció al Ple?
Sí, la de hissar l'estelada a l'edifici de l'antic ajuntament el dia 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Lamento profundament que no fos aprovada a causa dels vots en contra de PSC i PP i per l'abstenció de CIU. Això és el que passa quan no hi ha llibertat de vot.

11.- Montse Assens es veu com a futura alcaldessa de la vila?
I perquè no? Quan vaig assumir el compromís de presentar-me de cap de llista va ser tenint en compte la responsabilitat que això comporta. Sempre he fet coses per Premià de Dalt des de les entitats i associacions i si tingués l'oportunitat de fer-ho des de primera fila dubto que la desaprofités. Estimo Premià de Dalt i m'hi agrada viure.